20 d'abril de 2024: 5ª Simfonia de Mahler

20 d’abril de 2024: 5ª Simfonia de Mahler

L’OSC acomiada la temporada amb un concert molt especial de la 5ª Simfonia de Mahler

El director Pablo Marqués ha escollit aquesta gran simfonia per a tancar la primera temporada al capdavant de l’orquestra com a director titular

Anoten la data: 20 d’abril a les 19:30 a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló. El públic de Castelló i de la província no podrà deixar passar l’oportunitat d’escoltar una de les partitures més icòniques del repertori simfònic com és la 5ª Simfonia de Gustav Mahler a càrrec de l’Orquestra Simfònica de Castelló i el seu director Pablo Marqués Mestre.

En comptades ocasions l’OSC ha tingut l’oportunitat d’interpretar una gran simfonia com aquesta (recordem en els més recents concerts la Desena Simfonia de Shostakovich amb Álvaro Albiach la Temporada 2022- 2023 i la Novena Simfonia de Beethoven amb Henrie Adams a finals del 2021). Pablo Marqués tanca la seua primera temporada com a director titular de l’OSC amb la culminació del procés artístic en aquesta obra. Després d’interpretar Brahms, Beethoven i Schoenberg, la música de Mahler suposa la confirmació d’un so d’orquestra germànic que ha anat construït i assolit durant tota la temporada amb els músics de la formació.

Aquesta simfonia, escrita durant els estius de 1901 i 1902 pel compositor i director austríac, compren un viatge emocional en el què Mahler ens porta des de l’angoixa de la marxa fúnebre inicial fins a moments vigorosos i enèrgics de felicitat i alegria, passant per la contemplació espiritual i amorosa que tan bellament va escriure en el conegut Adagietto. Considerada hui dia una de les obres més representatives i de les més interpretades del repertori simfònic, no s’entèn com el públic del 1904 no va saber acollir l’estrena d’aquesta partitura. Potser no estava preparat per al poder dramàtic que desprèn aquesta música.

Ara, la simfonia s’ha convertit en tot un reclam per al púbic de les principals sales de concert, així com tot un regal per als intèrprets i directors que tenen l’oportunitat d’apropar-se a aquesta obra. Amb un esforç descomunal per part dels músics, l’escenari de l’Auditori de Castelló acollirà una gran orquestra per a l’ocasió que de segur farà vibrar i emocionar a tot el públic assistent.

Foto: Carlos Pascual

Entrades

Les entrades es poden adquirir al preu de 16€, 10€ y 6€ a la taquilla de l’IVC.